bad good posture flexi

Hvidbog forskning af Posture Flexi

In Fakta, Forskning, Ikke kategoriseret by Daniel Petersen

En evaluering af, hvad en god kropsholdning har af effekter og brugeroplevelser fra at have båret Posture Flexi Holdnings-sele i op til 6 uger.

Læs den komplette (hvidbog) om Posture Flexi skrevet af Anna-Lisa Osvalder, universitetslektor i ergonomi og har en ph.d. i forebyggelse af skader, her.

Resumé:
En opretstående stilling påvirker kropssprog og trivsel positivt. Et produkt, der minder om at sidde, stå eller gå oprejst kan være et værdifuldt værktøj til korrektion af kropsholdning.

Formålet med forsknings-studiet var at evaluere påvirkning af kropsholdning den svenske Posture Flexi-selen, når den blev brugt over en længere periode, 6 uger. Yderligere blev brugeroplevelsen af ​​Flexi med hensyn til opfattet komfort, brugervenlighed og ergonomi også analyseret.

Spørgeskemaer og interview blev brugt som dataindsamlingsmetoder.

Konklusionen:
Den samlede konklusion af denne undersøgelse var, at Flexi-selen er et nyttigt værktøj til at støtte en opretstående stilling og til at lære, hvordan man placerer kroppen korrekt, når man sidder, står eller går. Komfort og accept øges med tiden, og efter cirka en måned føles selen normal og nem at bruge uden mærkbare fysiske ubehags problemer og uden problemer med at justere den til symmetri og balance.


Flexi-understøttelsen har vist følgende positive effekter på lodret stilling efter fortsat brug af seks uger:

  • Det forbedrede gradvist en lodret stilling ved at styrke ryg- og kernemusklerne effektivt.
  • Det gav symmetrisk belastning på skuldrene og øvre del af ryggen og forbedrede derved skulderjustering, hvilket kan resultere i lettet stress, spænding og stivhed i nakke- og skulderområdet.
  • Det stimulerede læring, opmærksomhed og forståelse af vigtigheden af ​​en opretstående kropsholdning.
  • Det motiverede bevidst tilpasning til en opretstående kropsholdning, også når man ikke bruger selen.
  • Det bidrog til øget tilfredshed med kropssprog og udstråling.

Læs hele hvidbogen her