shoulder pain

Negative effekter af dårlig kropsholdning

In Ikke kategoriseret, Kropsholdning by Daniel Petersen

Kropsholdning er en vigtig del af forebyggelse af problemer lige fra rygsmerter til træthed. Når ryggen er lige, understøttes og stabiliseres rygsøjlen, men når du slænger dig eller på anden måde praktiserer dårlig kropsholdning, har din rygsøjle ikke længere den støtte, den har brug for, for at forblive afbalanceret, hvilket fører til mange sundhedsmæssige problemer.

Ømme muskler

Den mest almindelige virkning af dårlig kropsholdning er ømme muskler. Når du slapper af, skal musklerne arbejde hårdere for at holde rygsøjlen stabiliseret og beskyttet. Det ekstra arbejde på disse muskler kan forårsage muskeltæthed og træthed. Dette kan føre til kroniske problemer med stramme og ømme muskler fra nakken helt ned til korsryggen. De to store muskelgrupper der bærer disse problemer, er flexorer og ekstensorer i den centrale kerne, som giver dig mulighed for at bøje dig frem og løfte genstande.

Ryg krumning

Et af de mest alvorlige problemer, der kan forekomme med dårlig kropsholdning, er at udvikle en rygmarvekurvatur. Ifølge Chiropractic Resource Organization har den menneskelige rygsøjle fire naturlige kurver, der udgør en “s” form. Når der holdes dårlig kropsholdning, kan rygsøjlen opleve pres, hvilket langsomt påvirker rygsøjlekurverne for at ændre deres position. Rygsøjlen er specifikt designet til at hjælpe med at absorbere stød og holde dig afbalanceret, men når rygmarvens position ændres, bliver denne evne kompromitteret.

Subluxations

Når rygkurven er ændret, er et hovedproblem, at der kan opstå, subluxationer. Hvirvel subluxationer forekommer, når en hvirvel bliver forkert justeret fra resten af ​​rygsøjlen. Dette påvirker den generelle integritet af resten af ​​rygsøjlen. Disse ujævnheder kan i sidste ende forårsage kroniske helbredsproblemer, herunder stress og irritation af de omkringliggende rygmarvsnerver.

Blodkar forsnævringer

Når dårlig kropsholdning ændrer rygsøjlen, kan den resulterende bevægelse og subluxationer forårsage problemer med indsnævring af blodkar. Sammentrækningen af ​​blodkarene omkring rygsøjlen kan afbryde blodtilførslen til muskelcellerne, hvilket kan påvirke næring og iltforsyning. Blodkar forsnævringer kan også øge dine chancer for dannelse af blodpropper og problemer med dyb venetrombose.

Nerve forsnævringer

En af de mest almindelige bivirkninger af dårlig holdning er nervesammensnørelse. Når rygsøjlen ændrer sig i form, kan de resulterende bevægelser eller subluxationer presse de omgivende rygmarver. Da nerverne, der forbinder til rygsøjlen, kommer fra hele kroppen, kan disse klemte nerver ikke kun forårsage nakke- og rygsmerter, men kan også forårsage smerter i andre uafhængige områder af kroppen.